Usein kysyttyä

Millaiset liittimet teillä on laituripaikkojen sähkö- ja vesipistekkeissa?

Sähköliittimet ovat Caravanin roiskeenkestävät pistotulppa liittimet. Vesiliittimet ovat taas tavalliset pikaliittimet. Myös lastausleiturilla on vespiste, johon on kiinnitetty letku.

 

Miten yhdistän veneeni ja venepaikkani?

Jokainen venepaikka on merkitty laiturissa numeroin ja kirjaimin. Laituripaikan ostaneille annetaan omaa laituriipaikkaa vastaava tarra, jonka avulla määritetään kunkin veneen paikka satamassa.

 

Miten saan sähköä laiturilla?

Jokaisella laiturilla on sähkötolppia, joista saa ottaa virtaa mm. veneen siivoamiseen tai akkujen lataamiseen. Sähköpistorasiat satamassa ovat CARAVAN mallisia, eli varmistu siitä, että sinulta löytyy oikea liitin jolla saat veneesi kytkettyä tolppaan kiinni. Sähkö on tarkoitettu työsähköksi ja akkujen lataukseen, mikäli haluat käyttää sähköä jatkuvasti tai enemmän, niin asiasta tulee tehdä erilinen sopimus Joensuun Tilan kanssa.

 

Miten saan juomavettä laiturilla?

Laitureilla on useita vesipisteitä, joissa on koiras mallinen NITO 1/2” KUULAPIKALIITIN. Veden voi kytkeä puoleksi tunniksi päälle lastauslaiturin vieressä olevasta kaapista. Kaapista löytyy jokaiselle laiturille oma kytkin. Hanassa on jäätyimstä estävä reikä, josta vuotaa aina hieman vettä kun hana ei ole kokonaan auki. Myös lastauslaitureilta löytyy vesipisteet. Nämä pisteistä saat aian vettä.

 

Miten kasaan talvisäilytysvälineeni?

Joensuun Tilan satamasta löytyy trukkilavoja, joiden päälle talvisäilytysrakenteet tulee pakata. Näin saamme kaikki säilytysvälineet helposti siirrettyä niille kuuluvalle alueelle. Jos omistat metalliset venepukit tai trailerin, niin sinun tulee kasata kaikki talvisäilytysvälineesi näiden päälle mahdollisen tiiviisti. Otathan pakatessasi huomioon, että Joensuun Tila ei vastaa siirron aikana tapahtuneista vaurioista, mikäli ne johtuvat huonosta pakkauksesta.

 

Tarkemmat ohjeet trukkilavojen, trailereiden ja venepukkien varastointikuntoon laittamiselle:

 

Oikein pakatut talvisäilytysvälineet eivät sorru jos niitä liikutellaan. Tämän voit helposti kokeilla nostamalla lavan trukkipiikkipaikkojen kohdalta pienee kulmaan, heiluttelemalla traileria tai ravistelemalla venepukkia. Jos väline on väärin pakattu, niin sen päällä olevat tavarat tipahtelevat, heiluvat tai sortuvat kasaan. Varmista että kaikki tavarat, jotka haluat säliöön ovat kiinnitettynä välineeseesi. Jos haluat säilöä vaikkapa harjaa satama-alueella, niin sinun tulee pakata se muiden välineiden joukkoon. Tämä ei kuitenkaan saa vaikuttaa pakatun välineen vakauteen. 

 

Pakkaa aina isoimmat tavarat  pohjalle, jotta pakatun välineen painopiste olisi mahdollisimman alhaalla. Tämä vähentää välineen heilumista kuljetuksen aikana, pienentäen samalla tipahtamisen ja hajoamisen riskiä. Käytä kaikki käytössäsi olevat köysi- ja liinatarvikkeet mahdollisimman tehokkaasti. Roikkuvat liinat tai köydet takertuvat helposti traktoriin kuljetuksen aikana. Jos käytössäsi on pressuja, niin ne kannattaa sijoittaa aivan päälimmäisiksi. Köysien ja pressun avulla saat koko paketin suljettua tiiviisti. Näin tekemällä suojaat myös kaiken säilytykseen menevät tehokkaasti säältä. 

 

Jos et ole varma omasta pakkauksestasi, niin ota meihin yhteyttä.

 

Onko alueella muuta toimintaa?

Alueella järjestetään myös pyynnöstä erilaisia retkiä ja kilpailuja. Tällä hetkellä paikalliset koulut tekevät ajoittain päiväretkiä rantaan, johon voi kuulua mm. melontaa ja tikkupullan paistoa alueen nuotiopaikalla.

 

 

 

Joensuun Tila Oy  |  Joensuunraitti 59A  |  FI-01150 Söderkulla  |  info@sibbe.fi