METSÄNAUTTI

Luontomatkailuyritys Metsänautti tarjoaa luontoelämyksiä kaikille aisteille toimien yhteistyössä Joensuun tilan kanssa. Metsänautin ydintä on toimia kestävästi ja tuoda lähiluonto kaikkien saataville iästä, taidoista tai muista rajoituksista huolimatta. Metsänautti on luonnosta nautiskelija sekä tutkiva luonne. Yrityksen perustaja Jonna Granroth on luonto- ja eräopas, sairaanhoitaja, jolle asiakkaiden palvelminen on tärkeää ja osaa ottaa huomioon turvallisuuden toiminnassa.

Joensuun Tila Oy tarjoaa portin tutustua Sipoonjokisuistoon ja lähiluontoon, unohtamatta mukavuuksia. Tilan palvelukokonaisuus mahdollistaa yöpymisen, ruokailun ja antaa näin mahdollisuuden ympäri vuoden nauttia alueen aktiviteeteista.

KAJAKKIRETKET

Melonta on seikkailuhenkinen ja luontoystävällinen harrastus. Melonnan kautta pääset luonnon keskelle veden äärellä.  Melonnan alkeet on helppo omaksua.
Kesällä 2022 Metsänautti järjestää helppoja melontaretkiä Sipoonjoen edustalla. 100 m uimataito vaaditaan osallistujalta.
ilmoitamme täällä tulevista retkistä. Mikäli haluatte räätälöidä omalle porukalle retkiä käy se sähköpostitse: Lotta tai Jonna

VILLIYRTTIRETKET 1.6 ja 19.6

Oletko maistanut voikukan hunajaista makua? Tehnyt itse rautaa sisältävistä nokkosista nokkossipsejä? Maitohorsman versoilla korvaat parsan. Monen paikan rikkaruohosta vuohenputkesta teet maistuvan piirakan.
Onko sinulla viha-rakkaussuhde pihan/lähiympäristön rikkaruohoihin? Ne vihatut rikkaruohot ovat myös ilmaista ja ekologista ravintoa, joista saat luotua maistuvaa lisää tai vaikka koko aterian.
Tule oppimaan tunnettujen villivihannesten makuja ja monipuolisuutta, kuinka monella tavalla näitä tunnettuja villivihanneksia voidaan käyttää. Tutustumme villivihannes saatavauuden mukaan eri villivihannesmakuihin ja käymme läpi näiden kasvien monipuolista käyttöä.
Tapahtumaan kuuluu opastus, villiyrttioppaan johdolla ja maistia luonnon antimista satokauden mukaan
Opastuksen aikana kuljetaan helppokulkuisessa maastossa. Osallistuja tarvitsee maastoon sopivat jalkineet ja säänmukaisen pukeutumisen.
VILLIYRTTIRETKEN VOIT  VARATA TÄSTÄ
kysy retkistä ja pyydä tarjous infopisteestämme? Kysy retkistä lisää 050 5287480/Jonna tai jonna@metsanautti.fi