Metsänautti

Luontomatkailuyritys Metsänautti tarjoaa luontoelämyksiä kaikille aisteille toimien yhteistyössä Joensuun tilan kanssa. Metsänautin ydintä on toimia kestävästi ja tuoda lähiluonto kaikkien saataville iästä, taidoista tai muista rajoituksista huolimatta. Metsänautti on luonnosta nautiskelija sekä tutkiva luonne. Yrityksen perustaja Jonna Granroth on luonto- ja eräopas, sairaanhoitaja, jolle asiakkaiden palvelminen on tärkeää ja osaa ottaa huomioon turvallisuuden toiminnassa.

Joensuun Tila Oy tarjoaa portin tutustua Sipoonjokisuistoon ja lähiluontoon, unohtamatta mukavuuksia. Tilan palvelukokonaisuus mahdollistaa yöpymisen, ruokailun ja antaa näin mahdollisuuden ympäri vuoden nauttia alueen aktiviteeteista.

Kajakkiretket

Opastetulla retkellä tutustut kajakkimelontaan Sipoonjoen kauniiseen maalaismaisemaan!

Jokamiesretki järjestetään 13.8 varaa suoraan paikkasi 2h retkelle

Aloittelijoille suunnatulla retkellä pääset kokeilemaan melontaa opastetusti. Pidämme rauhallisen melontatahdin ja välillä taukoilemme nauttien kauniista maisemista. Retkellä melotaan peruskajakeilla, jotka ovat vakaita ja helposti ohjattavissa. Ennen lähtöä tutustumme melontavarusteisiin, perustekniikkaan ja turvallisuuteen. Joensuun Tilalla on laiturilla kajakkiin menoa ja poistumista avustava laituriosuus.

Varustautuminen:

Retkellä pääset melomaan helpolla peruskajakilla ja retken hintaan kuuluu kaikki tarvittavat melontavarusteet (Kajakki, mela, liivi, aukkopeite) Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset varusteet ja juomapullo. Meloa voit myös ilman kenkiä.

Retken hinta 39 eur/ henk, 2 h

Opastus: Metsänautin melontaopas

Retken vaativuus: Retkelle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa melontakokemusta. Käytettävät kajakit ovat tukevia ja helppoja

Opastetut retket ryhmille yhdessä sovittuun aikaan:

Osallistujamäärä: Min 4 henk ja max 9 henkilöä

Tiedustele retkeä omalle ryhmällesi: Jonna

Villiyrttiretki

Oletko maistanut voikukan hunajaista makua? Tehnyt itse rautaa sisältävistä nokkosista nokkossipsejä? Maitohorsman versoilla korvaat parsan. Monen paikan rikkaruohosta vuohenputkesta teet maistuvan piirakan.

Onko sinulla viha-rakkaussuhde pihan/lähiympäristön rikkaruohoihin? Ne vihatut rikkaruohot ovat myös ilmaista ja ekologista ravintoa, joista saat luotua maistuvaa lisää tai vaikka koko aterian.

Tule oppimaan tunnettujen villivihannesten makuja ja monipuolisuutta, kuinka monella tavalla näitä tunnettuja villivihanneksia voidaan käyttää. Tutustumme villivihannes saatavauuden mukaan eri villivihannesmakuihin ja käymme läpi näiden kasvien monipuolista käyttöä.

Tapahtumaan kuuluu opastus, villiyrttioppaan johdolla ja maistia luonnon antimista satokauden mukaan

Opastuksen aikana kuljetaan helppokulkuisessa maastossa. Osallistuja tarvitsee maastoon sopivat jalkineet ja säänmukaisen pukeutumisen.

Varaa retki

Pyydä myös metsänautin muita luontoelämyksiä TyHY/tyky päivääsi

Kysy retkistä ja pyydä tarjous 050 5287480/Jonna tai jonna@metsanautti.fi