Tarinamme

Joensuun Tilan tarina alkaa siitä kun A.I.Virtanen etsi itselleen paikkaa jossa harjoittaa maanviljelyä ja kokeilla teorioitaan käytännössä. Kriteereinä oli toimiva maatila lyhyen matkan päässä Helsingistä ja Valion Biokemiallisesta tutkimuslaitoksesta. Skräddarbyn kartano oli siihen täydellinen. Mutkien jälkeen tila siirtyi Virtaselle vuonna 1933 ja nimekseen se sai Joensuun Tilan.

Joensuun Tila on pysynyt Virtasen suvulla ja tällä hetkellä tilan peräsimestä pitää Artturin lapsenlapsenlapsi. Tavoitteemme on vaalia A.I.V;n perintöä. Vaalimme siis aluetta, kiinteistöjä, arvoja ja ennen kaikkea intohimoa kehittää.

”Tarvitaan ”kuivia”, kylmästi arvioivia tyyppejä, jotka soveltuvat erinomaisestimittauksiin ja yleensä tarkkaan työskentelyyn, ja yhtä välttämättömästi tarvitaan taas mielikuvitusihmisiä, jotka voivat avata uusia aloja tutkimukselle ja suorittaa nimen-omaan pioneerityötä” (A.I.Virtanen ,”Kertoo nuorisolle” Nuorten voima lehti)

Joensuun Tila Oy on perheyhtiö, jonka pääomistajat ovat nobelisti, kemian tohtori Artturi Ilmari Virtasen jälkeläisiä. Lisäksi omistajina on yhtiön toiminnan edistämistä mahdollistavia ammattiosaajia. Yhtiö on muodostettu vuonna 2002.

Yhtiön pääasiallinen tehtävä on toimia kestävän kehityksen pioneerina ja ylläpitää Joensuun Tilaa sekä toimia yhteistyössä ympäristön ihmisten, luonnon, yhtiöiden ja yhteisöjen kanssa. Pyrimme olemaan muutoksen veturina ja esikuvana. Kehitämme toimintoja ja Joensuun Tilaa satama- ja matkailija-asiakkaidemme, asukkaiden sekä seutukunnan tarpeita silmällä pitäen. Kunnioitamme kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokasta toimintaympäristöämme ja haluamme samalla tavoittaa uuden ajan kartanon yhteisöllisyyden.

Yhtiö pyrkii uusien innovatiivisten oivallusten kautta säilyttämään sen hengen, jonka nobelisti tilalle aikanaan loi sekä muovaamaan kulttuurimaisemaa säilyttäen arvot niin, että nykypäivä voi sitä hyödyntää ja että taloudellinen pohja toiminnalla säilyy. Yhtiömme on sitoutunut kestävään ja pitkäaikaiseen kehitykseen sekä toimimaan suunnannäyttäjänä kestävän kehityksen tiellä.

Toivomme asiakkaidemme pystyvän aistimaan niin 1700-luvun kartanotunnelman kuin nobelistin kokeellisen hengenkin nauttiessaan tilamme palveluista. Yhtiömme pyrkii olemaan asiakaslähtöinen, kuten mottommekin sanoo:

Helpompaa ja hauskempaa vapaa-aikaa!