Venesatama

Tarjoamme ympärivuotisia satamapalveluja satamassamme. Satamassamme on 313 laituripaikkaa sekä runsaasti talvisäilytystilaa. Soutuveneille, kajakeille ja kanooteille on omat säilytystilansa.

Joensuun Tilan satama on Roope-satama, tämä tarkoittaa että panostamme turvallisuuteen, jätehuoltoon ja siisteyteen. Ympäristön tilaa ja turvallisuutta lisää jokaisen meillä asioivan panos KIITOS TEILLE SIITÄ!

 • KIITOS ETTÄ VIET ROSKAT ROSKIIN
 • KIITOS ETTÄ NOUDATAT NOPEUSRAJOITUKSIA
 • KIITOS ETTÄ ILMOITAT PUUTTEISTA
 • KIITOS ETTÄ LUET TIEDOTTEET

Huomioi että jätepisteemme on tarkoitettu veneestä tulleeseen jätteeseen, mökin jätehuolto pitää järjestää erikseen.

VAARALLISEN JÄTTEEN TUONTI: TÄYTÄ INFOPISTEESSÄ KAAVAKE, MITÄ TUOT, NIMI JA VENEPAIKAN NUMERO SEKÄ JÄTTEEN MÄÄRÄ. VIE JÄTE LUKITTUUN TILAAN JA PALAUTA AVAIN INFOON. VAARALLISTA JÄTETTÄ VASTAANOTAMME VAIN INFON OLLESSA AUKI

Voit olla sataman asioissa yhteydessä sähköpostilla lotta.kuosmanen@joensuuntila.fi

Vierasveneet

Alueella on muutama aisallinen vieraspaikka. Alueelle on helppo saapua Suomenlahdelta Sipoonlahden ja Sipoonjoen kautta. Reitti alittaa Porvoonväylän. Vierasveneparkki on maksuton. Yöpyminen vierasvenelaiturissa maksaa 30 €/yö.

Satamassa veneilijöitä palvelee Café Sibbe, joka on kesällä auki päivittäin. Satamassa on myös vessat ja suihkut sekä mahdollisuus vuokrata sauna; Hinta 25€/h.
Tiedustelut sataman infopisteestä.

Venerampin käyttö

Laituripaikkaan ja trailerin kesäpaikkaan kuuluu veloitukseton venerampin käyttöoikeus. (ilmoitathan vetoautosi tässäkin tapauksessa infopisteeseen).

Muille rampin käyttö maksaa 15 €/vrk. Maksu suoritetaan infopisteeseen tai sähköpostitse lotta.kuosmanen@gmail.com ilmoituksella. Rampin käyttöön sisältyy yhdistelmän pysäköintilupa. Ramppimaksun voit varata/maksaa ennakkoon jos esim. saavut infon ollessa kiinni.

Vuosipaikka

Vuosipaikka on ympärivuotinen sopimus veneen laituripaikasta ja talvisäilytyksestä. Vuosipaikka-asiakkaat saavat -10 % alennuksen laituripaikan ja talvisäilytyspaikan yhteishinnasta. Vuosipaikka on toistaiseksi voimassaoleva sopimus veneen laituripaikasta ja talvisäilytyksestä ja se on irtisanottava 31.7.mennessä.
Vuosipaikan kausi alkaa talvisäilytyksellä ja jatkuu seuraavan vuoden laituripaikalla. Asiakas sitoutuu koko vuodeksi, eikä tuotetta voi muuttaa kesken kauden. Talvisäilytys ja laituripaikka laskutetaan syksyllä yhdellä laskulla jonka voi halutessaan maksaa erissä kevääseen mennessä.

Laituripaikka kesäkaudeksi

Satamassamme on 313 laituripaikkaa, jotka ovat käytössä koko sulan veden ajan. Me huolehdimme laituripaikkojen kunnosta ja turvallisuudesta sekä sähkön, veden ja septitankin tyhjennyksen toiminnasta 10.5. – 30.9. välisenä aikana.

Paikkojen nimellisleveydet ovat 230 cm, 250 cm, 270 cm, 300 cm, 350 cm, 400cm ja 450cm. Veneesi tulee olla parikymmentä senttiä kapeampi kuin paikan nimellisleveys.

Laituripaikkaan sisältyy:

 • yksi merkitsemätön autopaikka
 • vesi laiturille
 • sähkö laiturille
 • septitankin tyhjennysmahdollisuus
 • sekajätteen vastaanotto
 • Rampin käyttö (laiturissa olevan veneen nostoon ja laskuun)

Laituripaikat laskutetaan helmikuussa. Laituripaikat ovat toistaiseksi voimassaolevia eikä sopimusta tarvitse vuosittain uusia(maksamaton varausmaksu purkaa sopimuksen). Paikan jatkumisen varmistaa maksamalla varausmaksu 60€ elokuussa (vähennetään helmikuun laskusta)  Sopimus tulee irtisanoa 31.12. mennessä jolloin varausmaksu palautetaan. Muut varatut paikat laskutetaan.

Hinnat 2022. Marraskuusta 2021 eteenpäin varatuista paikoista:

Koko Hinta €
Soutuvene 220 €
2,3 x 5 434 €(loppu)
2,5 x 6 458 €(loppu)
2,7 x 6 470 €(loppu)
3,0 x 6 519 €(loppu)
3,5 x 8 567 € (yli 5 paikkaa)
4,0 x 8 640 € (loppu)

Ennen 31.10.2021 varatut paikat ennalta sovittuun hintaan.

Veneiden talvisäilytys

Veneen talvisäilytystilaa meillä on runsaasti. Hoidamme veneesi talvitelakoinnin haluamassasi laajuudessa.

Vuokraamme veneilijöille veneen säilytyspaikkoja talvikaudeksi ajalle 15.9.–31.5. Mikäli nostat veneesi aiemmin tai lasket veteen myöhemmin, tulee siitä sopia erikseen. Meiltä voit vuokrata myös säilytyspukit veneellesi talvea varten.

Talvisäilytyspaikkamme ovat eri levyisiä (3-6m). Veneen pituus ei rajoita talvisäilytyspaikkaa.

Hinnat kaudella 2021-2022:

3m 320€
3,5m 370€
4m 420€
4,5m 470€
5m 520€

Talvisäilytyspaikat laskutetaan elokuussa. Talvisäilytyspaikat ovat toistaiseksi voimassaolevia eikä sopimusta tarvitse vuosittain uusia. Sopimus tulee irtisanoa 1.7. mennessä.

Venettä talvisäilytykseen siirrettäessä on myös mahdollista tilata seuraavat palvelut yhteisnostopäivinä:

YHTEISLASKUT OVAT 7. JA 14.5 2022

Veneen nosto (syksyllä) ja lasku (keväällä) hinta sisältää sekä noston että laskun:

 • Pienet (alle 1000 kg) 130 €
 • Keskisuuret (1000-2500 kg) 160€
 • Suureet veneen (2500kg-5000kg 180€

Talvisäilytyksen pukkien vuokraus:

  • alle 1200kg vene 70€,
  • 1200 – 3000kg vene 110€ ja
  • siitä painavammat veneet 160€.
 • Pukit tuodaan talvisäilytyspaikalle ennen veneen nostoa ja viedään keväällä pois. Vastaamme myös, että pukit kestävät. Pukkiin ei saa kiinnittää pressuja.
 • Purjeveneille emme tee pukkeja.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Veneiden kesäsäilytys maapaikalla
Mikäli et laske venettäsi vesille, säilytetään veneet erillisellä kentällä. Mikäli aiot pitää veneesi maissa seuraavan kesäkauden, kerro se meille paikkaa varatessasi. Siirrämme 1.6. kaikki veneet venekentiltä 1-3 venekentällä 7 veneen omistajan kustannuksella. Kesäkausi maissa maksaa yhtä paljon kuin vastaava paikka talvella.

Venepukkien kesäsäilytys

Voit säilyttää talvisäilytyspukkisi kesän yli trukkilavalla erillistä maksua vastaan. Tuotteet varastoidaan ulkona sepelikentällä (venekenttä 7). Nämä tuotteet ovat varastossa koko kesä kauden eivätkä ne ole liikuteltavissa kesäkaudella. Pukkilavan tulee olla rakennettu ja lastattu niin, että sitä voidaan siirrellä trukilla. Venepukit, joita ei voida sijoittaa trukkilavalle, tulee varustaa joko trukkipiikkipaikoilla tai nostolenkeillä. Satamatrailerit tai trailerit, joita ei käytetä kesäkautena, tulee olla siinä kunnossa, että niitä voidaan siirtää omilla pyörillään traktorilla Pukkien säilytyslava, venepukit tai satamatraileri siirretään varaamallesi talvisäilytyspaikalle muutamaa päivää ennen veneen vesiltä nostoa ja viedään säilytyskentälle keväällä, kun veneet on laskettu.

Venepukkien ja satamatrailerien säilytys maksaa 120€/kesä.

Traileripaikka kesäksi

Venetrailereita varten on varattu kesäkaudeksi säilytyskenttä (venekenttä 4), jossa on lukollinen portti. Kaikki traileripaikat ovat kolme metriä leveitä.

Hinta kesäkaudelta meillä laituripaikan vuokranneelle on 150 €

Hinta kesäkaudelta ulkopuolisille koko kesältä on 320 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Traileripaikka sisältää venerampin käyttöoikeuden.

Kajakki-/kanoottisäilytys

Voit vuokrata meiltä ympärivuotisen säilytyspaikan kanoottihyllyistämme omaa kanoottiasi tai kajakkiasi varten. Hyllyjen mitat ovat (pituus x leveys x korkeus) 520 cm x 95 cm x 50 cm.

Hyllyn vuokra on.

 • 160 € / vuosi
 • 80 € / kausi. Kausi vaihtuu 15.4. ja 15.10.