Venesatama

Tarjoamme ympärivuotisia satamapalveluja satamassamme. Satamassamme on 313 laituripaikkaa sekä runsaasti talvisäilytystilaa. Soutuveneille, kajakeille ja kanooteille on omat säilytystilansa.

Alueella on muutama aisallinen vieraspaikka. Alueelle on helppo saapua Suomenlahdelta Sipoonlahden ja Sipoonjoen kautta. Reitti alittaa Porvoonväylän. Yöpyminen vierasvenelaiturissa maksaa 30 €/yö (sis alv, sähkö ja asiapaikka suihkut WCt ja pesumahdollisuuden). Vierasveneparkki (1 altaan kyljessä) on maksuton.

Satamassa veneilijöitä palvelee infopiste, joka on kesällä auki päivittäin. Satamassa on myös vessat, suihkut, pesutorni sekä mahdollisuus vuokrata sauna.

Viikinkiajan Laiva

Joensuun Tilan satama on Roope-satama

Tämä tarkoittaa että panostamme turvallisuuteen, jätehuoltoon ja siisteyteen. Ympäristön tilaa ja turvallisuutta lisää jokaisen meillä asioivan panos KIITOS TEILLE SIITÄ!

 • KIITOS ETTÄ VIET ROSKAT ROSKIIN
 • KIITOS ETTÄ NOUDATAT NOPEUSRAJOITUKSIA
 • KIITOS ETTÄ ILMOITAT PUUTTEISTA
 • KIITOS ETTÄ LUET TIEDOTTEET

Huomioi että jätepisteemme on tarkoitettu veneestä tulleeseen jätteeseen, mökin jätehuolto pitää järjestää erikseen.

Vaarallisenjätteen vastaanotto siirtyy syksyksi ja talveksi PannuCafehen. PannuCafe palvelee klo: 10-18 joka päivä.

Voit olla sataman asioissa yhteydessä sähköpostilla lotta.kuosmanen@joensuuntila.fi

Venerampin käyttö

Laituripaikkaan ja trailerin kesäpaikkaan kuuluu veloitukseton venerampin käyttöoikeus. (ilmoitathan vetoautosi tässäkin tapauksessa sähköpostitse).

Muille rampin käyttö maksaa 15 €/vrk. Rampin käyttöön sisältyy yhdistelmän pysäköintilupa. Ramppimaksun voit varata/maksaa ennakkoon jos esim. saavut infon ollessa kiinni.

Varaa ja maksa rampinkäyttö

Vuosipaikka

Vuosipaikka on ympärivuotinen sopimus veneen laituripaikasta ja talvisäilytyksestä. Vuosipaikka-asiakkaat saavat -10 % alennuksen laituripaikan ja talvisäilytyspaikan yhteishinnasta. Vuosipaikka on toistaiseksi voimassaoleva sopimus veneen laituripaikasta ja talvisäilytyksestä ja se on irtisanottava 31.7.mennessä.

Vuosipaikan kausi alkaa talvisäilytyksellä ja jatkuu seuraavan vuoden laituripaikalla. Asiakas sitoutuu koko vuodeksi, eikä tuotetta voi muuttaa kesken kauden. Talvisäilytys ja laituripaikka laskutetaan syksyllä yhdellä laskulla jonka voi halutessaan maksaa erissä kevääseen mennessä.

Laituripaikka kesäkaudeksi

Satamassamme on 313 laituripaikkaa, jotka ovat käytössä koko sulan veden ajan. Me huolehdimme laituripaikkojen kunnosta ja turvallisuudesta sekä sähkön, veden ja septitankin tyhjennyksen toiminnasta 10.5. – 30.9. välisenä aikana.

Paikkojen nimellisleveydet ovat 230 cm, 250 cm, 270 cm, 300 cm, 350 cm, 400cm ja 450cm. Veneesi tulee olla parikymmentä senttiä kapeampi kuin paikan nimellisleveys.

Laituripaikkaan sisältyy:

 • yksi merkitsemätön autopaikka
 • vesi laiturille
 • sähkö laiturille
 • septitankin tyhjennysmahdollisuus
 • sekajätteen vastaanotto
 • Rampin käyttö (laiturissa olevan veneen nostoon ja laskuun)
 • vaarallisen jätteen vastaanotto

Laituripaikan varausjärjestelmä vaihtuu asteittain kesällä 2024! Kaikki laituripaikkamaksut maksetaan jatkossa Visma Payn kautta.

Varausmaksu(30%) maksetaan 1.9 ja paikka on peruttavissa 1.3 asti jolloin se vapautuu suoraan varattaviksi nettisivuillemme. Varausmaksu jää Joensuun Tila Oylle.

Uudistuksen on tarkoitus selkeyttää varausjärjestelmää ja lisätä laskutuksen luotettavuutta. Edelleen pidämme kiinni periaatteesta että aikaisin varattu/maksettu paikka on asiakkaalle edullisin!

Hinnat 2024

KokoHinta €
Soutuvene220 €
2,3 x 5434 €
2,5 x 6458 €
2,7 x 6470 €
3,0 x 6519 €
3,5 x 8567 €
4,0 x 8640 €
Ennen 31.10.2021 varatut paikat ennalta sovittuun hintaan. (keskeyttämätön asiakkuus)
Joensuun Tilan sataman kartta

Veneiden talvisäilytys

Veneen talvisäilytystilaa meillä on runsaasti. Hoidamme veneesi talvitelakoinnin haluamassasi laajuudessa. Kesällä talvisäilytyskentälle ei tule vettä (vesi ohjataan uimajärveen).

Vuokraamme veneilijöille veneen säilytyspaikkoja talvikaudeksi ajalle 15.9.–31.5. Mikäli nostat veneesi aiemmin tai lasket veteen myöhemmin, tulee siitä sopia erikseen. Meiltä voit vuokrata myös säilytyspukit veneellesi talvea varten.

Talvisäilytyspaikkamme ovat eri levyisiä (3-6m). Veneen pituus ei rajoita talvisäilytyspaikkaa.

Hinnat kaudella 2024-2025:

3m320€
3,5m370€
4m420€
4,5m470€
5m520€

Talvisäilytyspaikat laskutetaan elokuussa. Talvisäilytyspaikat ovat toistaiseksi voimassaolevia eikä sopimusta tarvitse vuosittain uusia. Sopimus tulee irtisanoa 1.7. mennessä.

Venettä talvisäilytykseen siirrettäessä on myös mahdollista tilata seuraavat palvelut yhteisnostopäivinä:

Veneitten yhteislaskut 2024 on 4.5 ja 18.5 veneiden yhteisnostot: 28.9 ja 19.10

Ilmoittaudu mukaan syksyn yhteisnostoon

Veneen nosto (syksyllä) ja lasku (keväällä) hinta sisältää sekä noston että laskun:

Talvisäilytyksen pukkien vuokraus:

Pukit tuodaan talvisäilytyspaikalle ennen veneen nostoa ja viedään keväällä pois. Vastaamme myös, että pukit kestävät. Pukkiin ei saa kiinnittää pressuja.

Purjeveneille emme tee pukkeja.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Veneiden kesäsäilytys maapaikalla

Mikäli et laske venettäsi vesille, säilytetään veneet erillisellä kentällä. Mikäli aiot pitää veneesi maissa seuraavan kesäkauden, kerro se meille paikkaa varatessasi. Siirrämme 1.6. kaikki veneet venekentiltä 1-3 venekentällä 7 veneen omistajan kustannuksella. Kesäkausi maissa maksaa yhtä paljon kuin vastaava paikka talvella.

Venepukkien kesäsäilytys

Voit säilyttää talvisäilytyspukkisi kesän yli trukkilavalla erillistä maksua vastaan. Tuotteet varastoidaan ulkona sepelikentällä (venekenttä 7). Nämä tuotteet ovat varastossa koko kesä kauden eivätkä ne ole liikuteltavissa kesäkaudella. Pukkilavan tulee olla rakennettu ja lastattu niin, että sitä voidaan siirrellä trukilla. Venepukit, joita ei voida sijoittaa trukkilavalle, tulee varustaa joko trukkipiikkipaikoilla tai nostolenkeillä. Satamatrailerit tai trailerit, joita ei käytetä kesäkautena, tulee olla siinä kunnossa, että niitä voidaan siirtää omilla pyörillään traktorilla Pukkien säilytyslava, venepukit tai satamatraileri siirretään varaamallesi talvisäilytyspaikalle muutamaa päivää ennen veneen vesiltä nostoa ja viedään säilytyskentälle keväällä, kun veneet on laskettu.

Venepukkien ja satamatrailerien säilytys maksaa 120€/kesä.

Traileripaikka kesäksi

Venetrailereita varten on varattu kesäkaudeksi säilytyskenttä (venekenttä 4), jossa on lukollinen portti. Kaikki traileripaikat ovat kolme metriä leveitä.

Hinta kesäkaudelta meillä laituripaikan vuokranneelle on 150 €
Hinta kesäkaudelta ulkopuolisille koko kesältä on 320 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Traileripaikka sisältää venerampin käyttöoikeuden.

Sataman vuosikello

Kajakki-/kanoottisäilytys

Voit vuokrata meiltä ympärivuotisen säilytyspaikan kanoottihyllyistämme omaa kanoottiasi tai kajakkiasi varten. Hyllyjen mitat ovat (pituus x leveys x korkeus) 520 cm x 95 cm x 50 cm.

Hyllyn vuokra on:

 • 160 € / vuosi
 • 80 € / kausi. Kausi vaihtuu 15.4. ja 15.10.

Ota rohkeasti yhteyttä

Vikailmoitukset Tilaa uutiskirje